۱۴۰۲ اردیبهشت ۹, شنبه

دفن «مخفیانه» دو بهایی دیگر در گورستان خاوران توسط وزارت اطلاعات

 

فعالان بهایی روز شنبه ۹ اردیبهشت خبر دادند که وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی جسد دو شهروند بهایی به نام‌های فیروزه اخترخاوری و عزت ضرغامی را بدون اطلاع خانواده آن‌ها و رعایت مراسم آئینی بهاییان در گورستان خاوران به خاک سپرده است.


این نهاد امنیتی در اقدامی مشابه روز ۱۰ فروردین پیکر بهزاد مجیدی، شهروند بهایی را در گورستان خاوران به خاک سپرده بود.

گورستان خاوران محل دفن دسته‌جمعی قربانیان اعدام‌های تابستان ۱۳۶۷ است که در محوطه قدیمی قبرستان بهاییان تهران، گلستان جاوید، قرار دارد. بهاییان ایران از قبرستان‌های خود با نام «گلستان جاوید» یاد می‌کنند.

به گفته جامعه جهانی بهایی با وجود این‌که زمین‌های قبرستان بهاییان تهران متعلق به این جامعه است، یک مأمور وزارت اطلاعات که خود را «مسعود مؤمنی» معرفی می‌کند، برای دفن بهاییان در زمین این قبرستان «مبلغ گزافی» را طلب کرده است.

جسد خانم اخترخاوری به دلیل ممانعت وزارت اطلاعات از خاکسپاری ۳۱ روز در سردخانه مانده بود.

بر پایۀ گزارش‌های دریافتی، آقای مومنی از خانواده خانم اخترخاوری مبلغ بالایی را درخواست کرده و گفته‌ بود، در غیر این‌ صورت «جسد این متوفی نیز مانند جسد آقای مجیدی» در گورستان خاوران دفن خواهد شد.

سیمین فهندژ، سخنگوی جامعه جهانی بهایی در ژنو، دو هفته پیش در توئیتر خود نوشت که هم‌اکنون پیکر پنج شهروند بهایی در سردخانه در انتظار خاکسپاری است، اما وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی از دفن این اجساد در آرامستان بهاییان، در حومه شرق تهران، جلوگیری کرده است.

وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی از ابتدای سال ۱۴۰۰ با قرار دادن «نماینده» خود در قبرستان بهاییان تهران، اقدام به «مداخله» در خاکسپاری اموات بهاییان و مراسم آیینی آن‌ها کرده است.

جمعی از خانواده‌های زندانیان سیاسی کشته شده در دهه شصت و بهاییان شامگاه پنج‌شنبه، ۸ اردیبهشت ضمن برگزاری نشستی مجازی برای آغاز «کارزار ماندگاری خاوران»، اقدام وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی در فشار بر خانواده‌های بهایی برای دفن درگذشتگان خود در محل گورهای دسته‌جمعی زندانیان اعدام شده در کشتار ۱۳۶۷ را محکوم کردند.

حاضران در این نشست با اشاره به فشار وزارت اطلاعات بر خانواده‌های بهایی برای دفن درگذشتگان‌شان در بخشی از خاوران که در آن طی دهه شصت و به ویژه سال ۱۳۶۷ زندانیان سیاسی کشته و اعدام شده در گورهای دسته‌جمعی دفن شده‌اند، آن را تلاش حکومت برای از بین بردن آثار اعدام‌ها و کشتار دهه شصت دانستند.

اکنون پیکر سه شهروند بهایی دیگر در سردخانه در وضعیت نامشخص نگهداری می‌شود. این نگرانی وجود دارد که وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی در مورد این سه جسد نیز اقدامی مشابه با بهاییان دفن‌شده در گورستان خاوران را درپیش گیرد.

هیچ نظری موجود نیست: