ترک تحصیل دانشآموزان، چالشی جدی برای جامعه ایران
افزایش آمار ترک تحصیل دانشآموزان زنگ خطری اجتماعی را برای مسئولان بهصدا درآورده است. گفته میشود که ۹۰ درصد دانشآموزان پس از ترک تحصیل به دام یکی از آسیبهای اجتماعی چون اعتیاد میافتند.
برخی رسانههای ایران به معضلی پرداختهاند که در سالهای اخیر گریبانگیر خانوادههای تنگدست و ساکنان مناطق محروم ایران بوده اما زیر بار سنگین بحران کرونا شدت چشمگیری یافته است.
خبرگزاری ایلنا در گزارشی در روز ۱۳ فروردین با بهروز محبی، نماینده سبزوار، جغتای، جوین، خوشاب و داورزن در مجلس شورای اسلامی در باره ترکتحصیل دانشآموزان در حوزه انتخابیه او صحبت کرده و به نقل از او نوشته است، آمار ترک تحصیلی در برخی از شهرستانهای کشور ۳۰ تا ۴۰ درصد است.
محبی به کمبود زیرساختهای مناسب جهت استفاده از "نرمافزار شاد" و دیگر امکانات اینترنتی برای آموزش مجازی در برخی شهرستانها و نقاط دوردست أشاره کرده و گفته است: «از این رو متاسفانه عده زیادی از دانش آموزان فرصت تحصیل را از دست دادند که مساله حائز اهمیتی است.»
در حوزه او که شامل یک منطقه پنجهزار کیلومتر مربعی میشود، «شرایط به همین ترتیب است و دانش آموزان ما شرایط بسیار سختی را میگذرانند.»
تقاضای کمک از تلویزیون حکومتی
محبی پیشنهاد داده است که برای کمک به حل این معضل بزرگ اجتماعی، شبکههای تلویزیونی «بهخصوص شبکههایی که به صورت جدی دیده میشوند مانند شبکههای یک و دو» امکانات آموزشی ارائه دهند.
به گفته او، دسترسی به شبکه آموزش که مطالب درسی ارائه میدهد، تنها در برخی مناطق امکانپذیر است.
محبی تصریح کرده است: «حتی برقراری یک تماس معمولی در بسیاری از روستاها ممکن نیست».
این نماینده مجلس در باره اعتبار ویژه برای تجهیز اینترنت و زیرساختهای آن در سراسر ایران گفته است، در مقوله آموزش و پرورش بیشتر بحث استخدامها مطرح است تا تهیه امکانات آموزشی برای دانشآموزان کشور.
او تاکید کرده است که یکی از "مشکلات جدی" آموزش و پرورش در سالهای آینده بازنشستگی گسترده معلمان و جایگزین کردن نیروها خواهد بود، که به دستور خامنهای "باید از طریق تریبت معلم و دانشگاه شهید رجایی و دانشگاه فرهنگیان انجام شود."
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر