افزایش راکت ‌پرانی‌های جمهوری اسلامی از طریق شبه نظامیان نیابتی اش در عراق، آنهم در این مقطع می‌تواند واکنشی به سفر پاپ به عراق باشد. سفری که حتمن خوشایند خامنه ‌ای و سپاه نیست و چه بسا عوامل برون مرزی جمهوری اسلامی بخواهند با اقدامات تحریک آمیز و خرابکاری به نوعی این سفر را تحت تأثیر قرار دهند.


در عراق شهروندان مسیحی از یک سو و مقامات ارشد سیاسی و نیروهای امنیتی از سوی دیگر آماده استقبال از پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک‌های جهان می‌شوند.
طبق برنامه اعلامی از سوی واتیکان پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک‌های جهان قرار است ۵ تا ۸ مارس (۱۵ تا ۱۸ اسفند) به عراق سفر کند.
پاپ ژان پل دوم رهبر اسبق کاتولیک‌های جهان در سال ۲۰۰۰ میلادی قصد سفر به شهر «اور» را داشت که با توجه به وضعیت سیاسی عراق موفق به بازدید از این کشور نشد.
اولین سفر بلندپایه ‌ترین مقام واتیکان به یک کشور با اکثریت جمعیت شیعه هم از نظر تاریخی و هم سیاسی رویدادی ویژه است. گفته می‌شود یکی از برنامه‌های پاپ دیدار با آیت‌‌الله علی سیستانی مرجع بلند پایه تقلید شیعه است. ناظران می‌گویند هدف از این دیدار بحث درباره روند کاستن از افراط گرایی، رد نفرت و گسترش ارزش‌های صلح است.
پاپ در شرایطی به عراق سفر می‌کند که حملات راکتی شبه نظامیان شیعه مورد حمایت جمهوری اسلامی که تاحدودی کاهش یافته بود، دوباره از سرگرفته شد. تقریبن اغلب گروه‌های شبه نظامی شناخته شده در عراق که ایدئولوژی آمریکاستیزی محور اقدامات آنهاست از تهران حمایت مالی و سیاسی می‌شوند اما اگر فقط یک نفر مستقل از حکومت ایران بتواند گروه‌های شبه نظامی شیعه در عراق را با دردسر کمتر به صلح و کنارگذاشتن از خرابکاری و تهدید دعوت کند، علی سیستانی است.
در جمهوری اسلامی ایران از راس نظام یعنی علی خامنه‌ای تا فرماندهان سپاه می‌گویند بر سر «قدرت منطقه‌ای» یا به عبارتی حمایت از شبه نظامیان مذاکره نخواهیم کرد اما جو بایدن اصرار دارد سیاست‌های دونالد ترامپ در خاورمیانه را که عمده‌ی آن استفاده از زور علیه شبه نظامیان بود، کنار بگذارد با این تصور که شاید از راه‌ گفتگو آنها را آرام‌ کرد!
احتمالن اگر از پاپ یا اطرافیان او در مورد دلایلش برای سفر به عراق پرسیده شود پاسخ او در چارچوب «صلح» و «مقابله از افراط گرایی» خلاصه شود اما او می‌تواند به اندازه کافی برای کمک به سیاست‌‌های جو بایدن انگیزه ایجاد کند زیرا بایدن دومین رئیس جمهور کاتولیک آمریکاست.

پاپ پس از مراسم تحلیف بایدن در پیامی با بتریک به او گفت «از خدا می‌طلبم تو را یاری کند تا صلح و آشتی و تفاهم را در ایالات متحده و در میان کشورهای جهان پرورش دهی و خیر مشترک جهان را توسعه دهی.»
خوزه گومز اسقف لس‌آنجلس و رئيس شورای اسقفان کاتولیک آمریکا نیز، معنویت بایدن را ستود و اعلام کرد که «گواهی پرشور» بایدن بر این که ایمان او در سختی‌ها به یاری‌اش آمده و نیز تعهد او را به امداد فقرا قابل تقدیر بر شمرد.
اندکی بعد بایدن نیز در یک تماس تلفنی با واتیکان از پاپ برای پیام او تشکر کرد. این درحالیست که دونالد ترامپ پروتستان بود و روابط نه چندان گرمی با پاپ داشت.
سفر پاپ به عراق و دیدارش با سیستانی برای ارتقاء جایگاه سیاسی این مرجع تقلید نقش مهمی را ایفا می کند و در مقابل نوعی دهن‌کجی است به علی خامنه‌ای که خود را رهبر شیعیان جهان میداند و حمایت از شبه نظامیان را مسئله‌ای «ناموسی». هرچند که در تحلیل‌ها گفته می‌شود افزایش راکت ‌پرانی‌ها، فشار جمهوری اسلامی از طریق نیابتی‌ها علیه بایدن برای وادار کردن او به مذاکره است اما تشدید چنین اقداماتی در این مقطع می‌تواند واکنشی به سفر پاپ به عراق باشد. سفری که حتمن خوشایند خامنه ‌ای و سپاه نیست و چه بسا عوامل برون مرزی جمهوری اسلامی بخواهند با اقدامات تحریک آمیز و خرابکاری به نوعی این سفر را تحت تأثیر قرار دهند.
بعید است شبه نظامیان شیعه با روش‌های دیپلماتیک آنهم وقتی منشاء آن واتیکان و پاپ باشد تهدید و تحریک را کنار گذارند اما اگر بایدن در پیاده کردن تاکتیک خود موفق نباشد آنوقت بایدن مجبور است خیلی زود جای پای ترامپ گذارد و حتا شاید مجبور شود اقداماتی کند که حتا فکر کردن به آن هم امروز سخت باشد!