حجت الاسلام احمدعبداللهی نژاد دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر استان اصفهان می گوید:”دوچرخه ‌سواری زنان عقبه اجتماعی و امنیتی دارد!”

 در چند سال اخیر نیز موضوع دوچرخه سواری زنان مطرح و با مخالفت نهادهای زیر نظر رهبر جمهوری اسلامی مواجه شده است.


حجت الاسلام احمدعبداللهی نژاد دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر استان اصفهان می گوید:” بر اساس ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی، انجام فعل خلاف شرع در معابر و انظار عمومی جرم است.”

عبداللهی نژاد مدعی شد که دوچرخه سواری بانوان یک عقبه اجتماعی و امنیتی دارد به همین دلیل، ستاد امر به معروف و نهی از منکر به این مسئله ورود کرده است، وی افزود:” مراجع تقلید نیز دوچرخه سواری بانوان در انظار عمومی را جایز نمی‌دانند؛ البته دوچرخه سواری بانوان به تنهایی مشکلی ندارد، بلکه دوچرخه سواری در انظار عمومی اشکال دارد. مشکل ستاد با برخی از دستگاه‌های حاکمیتی است که در حال ترویج دوچرخه سواری زنان هستند.”

بهار سال گذشته دادستان عمومی و انقلاب اصفهان نیز با عنوان اینکه «بر طبق فتوای علما و همچنین براساس قانون، دوچرخه سواری بانوان در فضای عمومی فعل حرام است گفت نیروی انتظامی دوچرخه سواران زن در سطح شهر را متوقف کرده و در صورت نداشتن مدارک هویتی دوچرخه فرد را توقیف می کنند».

ستاد امر به معروف و نهی از منکر یک نهاد حکومتی است که در همه شهرهای ایران شعبه دارد. در شورای مرکزی این نهاد، چهره‌هایی چون وزرای علوم، آموزش و پروش و فرهنگ ارشاد، یک عضو مجلس خبرگان، دبیر شورای عالی حوزه علمیه و رئيس سازمان صداوسیما حضور دارند.

بحث دوچرخه‌سواری زنان بیش از ۲۰ سال است در فضای عمومی و رسانه‌های ایران مطرح است و به دلیل مخالفت‌های سرسختانه نهادهای مذهبی و حکومتی،‌ همواره با حاشیه و جنجال همراه بوده است. علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی  آذرماه سال ۹۶ در پاسخ به سوالی اعلام کرد دوچرخه سواری زنان در مکان‌های عمومی«جایز نیست».

در طی سالهای اخیر امامان جمعه نیز با استناد به سخنان رهبر جمهوری اسلامی با دوچرخه سواری زنان مخالفت کرده‌اند.از جمله احمد علم الهدی، امام جمعه مشهد، در سخنانی گفته بود: «دختر جوان سوار دوچرخه شود و مقابل چشم هزاران دانشجوی جوان، بشود آتشی که شعله بزند به غرایز جنسی جوانان و دانشگاه را کانون فساد بکند، این حقیقتی است که نه‌تن‌ها نهی می‌کنیم، با آن مبارزه خواهیم کرد.