کمیسیون آمریکا برای آزادی مذهبی بینالمللی" از ایران به دلیل سرکوب حقوق مذهبی افراد با مذاهب مختلف، از بهایی تا زرتشتی، و گروههای غیرمذهبی انتقاد کرد. این کمیسیون همچنین استفاده از خشونت علیه دختران و زنان جوانی را که در پی جنبش مهسا تظاهرات کردند، محکوم کرد.
نوری تورکل، رئیس این کمیسیون، روز دوشنبه اول مه (۱۱ اردیبهشت) گفت: «در حالی که شرایط آزادی مذهبی در ایران حتی پیش از شروع تظاهرات در سپتامبر ۲۰۲۲ بسیار وخیم بوده است، به دلیل وحشیگری شدید دولت علیه ایرانیانی که آزادی مذهبی خود را به طور مسالمتآمیز ابراز میکنند، این وضعیت به میزان قابل توجهی بدتر شده است.»گزارش سال ۲۰۲۳ این کمیسیون روز دوشنبه اول مه (۱۱ اردیبهشت) منتشر شد.
در این گزارش آمده است: «نیروهای امنیتی ایران معترضان مسالمتآمیز را به ضرب گلوله کشتند، دیگر معترضان را بازداشت و شکنجه کردند و در یک کارزار سیستماتیک خشونت جنسی و جنسیتی نه تنها علیه زنان و مردان، بلکه پسران و دختران نیز شرکت کردند.»"کمیسیون آمریکا برای آزادی مذهبی بینالمللی" این وضعیت را نقض "سیستماتیک، فاحش و مداوم" آزادی مذهبی ارزیابی کرده است و به همین دلیل ایران را واجد شرایط ماندن در فهرست "کشورهای مورد نگرانی خاص" (CPC) وزارت خارجه آمریکا میداند.
بیشتر بخوانید: ۱۵ تشکل صنفی و مدنی: جنبش انقلابی مردم همچنان زنده است این سازمان دیدهبان خواستار ماندن دهها کشور دیگر در فهرست "کشورهای مورد نگرانی خاص" شده است، از جمله میانمار (که از آن به عنوان برمه یاد میشود)، چین، کوبا، اریتره، نیکاراگوئه، کره شمالی، پاکستان، روسیه، عربستان سعودی، تاجیکستان و ترکمنستان.این کمیسیون در گزارش جدید خود توصیه میکند که پنج کشور دیگر برای افزودن به فهرست "کشورهای مورد نگرانی خاص" در نظر گرفته شوند: افغانستان، هند، نیجریه، سوریه و ویتنام.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر