۱۳۹۹ مهر ۲۴, پنجشنبه

بازداشت یک نوکیش مسیحی ایرانی پس از اخراج از آلمان

 

بازداشت یک نوکیش مسیحی ایرانی پس از اخراج از آلمان

به گزارش یک روزنامه آلمانی، فاطمه آزاد که به مسیحیت گرویده در تهران دستگیر و به قید وثیقه آزاد شده است. سازمان عفو بین‌الملل از وزات کشور آلمان خواسته است، در سیاست خود در قبال نوکیشان مسیحی ایرانی بازنگری کند.

روز سه‌شنبه، یکم مرداد (۲۳ ژوئیه) روزنامه آلمانی بیلد (Bild) گزارش داد که یک نوکیش مسیحی به نام فاطمه آزاد در اردیبهشت ماه (مه) از آلمان اخراج شده است.

این روزنامه به نقل از یک کارشناس سازمان عفو بین‌الملل نوشته است که قوه قضائیه ایران می‌تواند خانم آزاد را به اتهام ارتداد به اعدام محکوم کند.

به گفته وکیل مدافع آلمانی آزاد، اداره مهاجرت و پناهندگی آلمان تقاضای پناهندگی او را به این دلیل رده کرده که "نتوانسته است ثابت کند"، اعتقاد او به مسیحیت در حدی است که می‌تواند پس از اخراج به ایران دچار مشکل شود.

فرانک ساتلر، کشیش محل اقامت فاطمه آزاد گفته است که برای کلیسای مسیحی ابراز عقیده شفاهی شخص و غسل تعمید او برای گرویدن به مسیحیت کافی است. او تاکید کرده است که خانم آزاد «مرتب در مراسم عبادی در کلیسا شرکت می‌کرد».

نویسننده گزارش بیلد، مایکه بک‌هاوس (Maike Backhaus) در گفت‌وگو با دویچه وله، به نقل از فرزندان خانم آزاد اظهار داشت که او پس از ورود به تهران دستگیر شده و با تلاش یکی از بستگانش و به قید وثیقه به طور موقت آزاد شده است. خانم بک‌هاوس گفت که آزاد اکنون منتظر ادامه روند رسیدگی به پرونده‌اش است.

بک‌هاوس از طریق "شورای پناهندگان" ایالت مکلنبورگ فورپومرن، محل اقامت خانواده آزاد، از ماجرا آگاه شده است.

آزار و مجازات نوکیشان مسیحی

روزنامه بیلد در گزارش خود به حکم اولیه اعدام برای یوسف ندرخانی نیز اشاره کرده است. ندرخانی در سال ۱۳۸۸ به جرم تغییر دین بازداشت و به اعدام محکوم شد اما این حکم در پی فشارهای بین‌المللی به ۱۰ سال زندان و دو سال تبعید به سیستان و بلوچستان کاهش یافت.

در بهمن ماه گذشته اسقف خانجانی به دویچه وله گفت که ماموران وزارت اطلاعات در دی ماه ندرخانی را برای اجرای حکم ۱۰ سال حبس به اوین برده‌اند.

به گفته خانجانی، علاوه بر ندرخانی سه خادم کلیسای رشت به نام‌های صاحب فدایی، یاسر مصیب‌زاده و محمدرضا امیدی نیز برای اجرای حکم ۱۰ سال حبس روانه زندان شده‌اند.

https://www.dw.com

هیچ نظری موجود نیست: